Gisteren had het Journaal een item over blogs. Daarin komt Paul Molenaar, CEO van Ilse Media – waar web-log.nl onder valt – aan het woord. Hij zegt onder meer dat er in Nederland ongeveer 400.000 weblogs zijn. Dat lijkt een wat lage schatting (zoals Marco ook al opmerkt). Tijdens Blognomics, het weblogcongres dat ik mede organiseerde, melde Molenaar dat Ilse 250.000 weblogs had. Dat was in April. Tijdens datzelfde congres zei Joost Bon dat MSN al 500.000 spaces had.

Het blijft lastig om het aantal weblogs vast te stellen, zeker als het gaat om ‘actieve weblogs’. Wat is actief? Ik verwacht overigens dat Molenaar nog wel een toelichting geeft, ofwel als reactie op een blog, ofwel op z’n eigen blog.

Het is hoe dan ook positief dat het Journaal aandacht besteedt aan het fenomeen, dat daarmee steeds verder uit de geek hoek wordt gehaald. Bekijk het Journaal item (video).

Update: Molenaar reageert inderdaad kort. En het Journaal heeft een soort weblog-gids gemaakt.

Nog een update: Vanavond komt er een item in Editie NL (22:30 uur) over webloggen (aldus Venturo). Volgens sommige bloggers is het blijkbaar komkommertijd in televisieland…

Categorieën: Artikelen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *