Gisteren was de Nike Human Race, een loop van 10 km. Idee was dat op heel veel plaatsen, verspreid over de wereld, mensen 10 kilometer zouden hardlopen. Voor een goed doel. Bijzonder eraan was dat je niet per se op een van de georganiseerde lokaties hoefde te lopen; je kon ook de 10 km afleggen in de je eentje, waar dan ook ter wereld. Dit was mogelijk door Nike Plus; het systeem van een chip in/aan je schoen die communiceert met je iPod, die je loopgegevens achteraf naar je computer stuurt. (Zie ook mijn post van een jaar geleden en mijn toelichting bij BNR.)

Uitslag Nike PlusAl met al een sterk staaltje marketing van Nike, maar ook een mooi voorbeeld van hoe internet de sportbeleving kan laten toenemen. Dit noemen we sport 2.0. Gijsbregt Brouwer ligt het uit in een uitzending van Radio Online. Hij is ook mijn partner in crime bij het opzetten van de community Sport 2.0. We gaan binnenkort live met onze site.

Er zullen nog veel meer van dit soort sport met internet gecombineerde sportevenementen volgen. Overigens liep ik gisteren dus zwoegend door de hitte mijn 10 km wat me op een voorlopige 7787e plaats heeft gebracht. Voorlopig, want ik weet niet hoeveel mensen er meegedaan hebben – Nike hoopte vooraf op 1 miljoen – en hoeveel van hen hun race al geupload hebben. Digitaal gefinisht zijn, zeg maar.

Categorieën: Artikelen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *