Vorige week maakte Google een uitbreiding op haar Earth en Maps dienst bekend: Street View. Behalve kaarten bekijken, is het nu mogelijk op daadwerkelijk in een straat te gaan staan, met je voeten op de grond dus, en om je heen te kijken. Een filmpje overtuigt meer dan tekst, dacht ook Google zelf:

[youtube width=”300″ height=”236″]http://www.youtube.com/watch?v=91wuBqlny50[/youtube]

Niet lang daarna verschenen de eerste protesten en verontwaardigde reacties omdat mensen ontdekten dat er nu nog meer informatie op straat ligt. Onze privacy zou in het geding zijn. Overigens vraag ik me wel af hoe erg het is dat je kat gefotografeerd is. En zo zet ik wel vaker vraagtekens bij vermeende privacy-issues, maar feit blijft dat een foto op een ongelukkig moment genomen kan zijn. Laten we het daar maar op houden.

Maar de internetter van tegenwoordig is creatief, zo weten we al langer, en dus ontstaan er nu verzamelplaatsen waar je grappige of opmerkelijke momentopnamen kan achterlaten die je bent tegengekomen, al virtueel wandelend door New York, San Fransisco of Miami. Er zitten erg leuke tussen. En nu maar wachten tot die bestelbus met camera op het dak door Nederland gaat rijden…

522442015_11bbb67384_m.jpg twinsonbridge.jpgbikiniwoman.jpg googlevan.jpggooglestreetlevelpeeingtd4.jpg porche1.jpg

Categorieën: Artikelen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *