facebook geboycot door honderden adverteerders

Levi’s, Ben & Jerry’s, Honda, Verizon, The North Face, Patagonia en vele hadden hadden gehoor gegeven aan de oproep van burgerrechtenorganisaties om mee te doen aan de Facebook boycot #StopHateForProfit. In de afgelopen dagen kwamen daar onder meer Starbucks, Unilever en Coca-Cola bij, om maar eens wat grote namen te noemen. Ze vinden dat Facebook niet genoeg doet om haatzaaien en het verspreiden van desinformatie aan te pakken. De grote vraag is, en dat was Lees meer…

De donkere kant van Amazon

Een nettowinst van 2,5 miljard – de hoogste kwartaalwinst ooit voor webreus Amazon. Inmiddels mag ook Jeff Bezos, die het online warenhuis in 1994 oprichtte, zich de rijkste man op de wereld noemen. Maar aan dat succes zit ook een duistere kant.

Is Poetin een meesterspion?

Obama neemt maatregelen en zet 35 Russische diplomaten het land uit. Hij is er van overtuigd dat de Russen achter de hacks zitten. Waarom is de verdenking van de Russen eigenlijk zo sterk? Hoe groot is de kans dat Poetin zelf achter de knoppen zit? Wat is de oorsprong en de rol van fakenews? En zijn we in Nederland eigenlijk wel voorbereid, met de verkiezingen in aantocht, op dit soort aanvallen?