Een wereld zonder Google, kan dat? Die vraag rees bij de redactie van De Nieuws BV naar aanleiding van het wetsvoorstel in Australië dat Google wil verplichten te betalen voor het gebruik van content van nieuwsmedia. Google dreigde daarop helemaal te stoppen met z’n zoekmachine in Australië.

En uiteraard zijn er goede alternatieven voor de zoekmachine, waar veel mensen (die het item niet hadden beluisterd), maar Google is natuurlijk zoveel meer. Zo is de kans dat jij een Google besturingssysteem op de telefoon hebt zo’n 60%. (Wereldwijd is het aandeel zelfs >70%). En dan heb je nog Gmail, Maps, enzovoorts.

Hoe dan ook, het is dus lastig om geen enkele dienst van Google te gebruiken. Verder zijn er nog veel meer vragen interessant. Bijvoorbeeld of het recht is dat Google de lokale nieuwsmedia moet zou moeten betalen. Wie is eigenlijk het meest afhankelijk van wie? En het interessant om te constateren dat wanneer een machtige partij als Google de strijd aanbindt met een land (in dit geval Australië), de winnaar niet op voorhand vaststaat…

Categorieën: Radio