Practise what you preach staat bij mij hoog in het vaandel. Niks ergens dan iemand die een enthousiast verhaal over iets probeert te vertellen terwijl blijkt dat hij of zij er zelf geen ervaring mee heeft. Voor consultants is dit essentieel. De uitleg luidt immers ‘to do what you advise other people to do‘. De leus ‘Walk your talk’ komt zo’n beetje op hetzelfde neer. Althans…

Nike+Een samenwerking tussen Apple en Nike heeft geleid tot het product Nikeplus. Dit is een sensortje dat je in je hardloopschoen doet – bij voorkeur natuurlijk een speciaal hiervoor geschikte van Nike – en een ontvangertje dat je in je iPod Nano steekt. Vervolgens kan je, terwijl je aan het rennen bent, op de display van je iPod zien hoe ver je tot dan toe gelopen hebt, hoe lang je bezig bent, je snelheid, het aantal verbrandde calorieën, enzovoorts.

Leuk is dat je bij thuiskomst iTunes de gegevens kan laten uploaden naar een website van Nike, waar je binnen je eigen gratis account je prestaties en voortgang kan bekijken. (Als het meezit maak ik mijn profiel misschien wel publiek.) Verder is het mogelijk om samen op te trekken met mensen van gelijke fitheid, overal ter wereld. Goed bedacht allemaal. Oh ja, je zou het bijna vergeten: je kan natuurlijk naar muziek luisteren tijdens het lopen. En je kan met één druk op de knop je laten vertellen hoe het gaat, en met nog een druk je powersong laten horen, in het geval je een beetje aan het inzakken bent.

Ik heb het hele setje gisteren uitgeprobeerd en het credo ‘walk your talk’ was in dit geval iets lastiger vol te houden. Daar staat tegenover dat de combinatie van sporten en gadgets eigenlijk wel een hele mooie is.

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *