versatel_clubs.jpg Het werkt dus, al behoor ik blijkbaar nog tot een relatief selecte groep. Maar dan heb je ook wat! Wanneer ik door de bril van een voetballiefhebber kijk – en dat gaat me makkelijk af – dan is het heerlijk kijken. De opzet is namelijk zo: je kan blijven kijken naar het voetbalkanaal. Daar wordt voortdurend geschakeld tussen de diverse voetbalwedstrijden en word je tussendoor bijgepraat door commentatoren en analysten. Je kan echter ook kiezen voor je favoriete club en diens wedstrijd in z’n geheel live bekijken. Zoals ik al zei: voor de liefhebber natuurlijk ideaal. En niet alleen de liefhebben van de traditionele top 3, maar ook van RBC bijvoorbeeld. Want bij Canal Plus – want daar is Versatel voetbal, hoe anders ook, toch het best mee te vergelijken – werd in hoofdzaak gekozen voor de topclubs en kwam RBC, om bij dat voorbeeld te blijven, alleen aan bod wanneer een topclub de tegenstander was. Dus zeker voor fans van clubs die vermoedelijk in het rechter rijtje gaan eindigen, is Versatel voetbal een goede keuze.

Nog wel een minpuntje: tijdens de uitzending van zondagmiddag kon je sms’en met een voorspelling voor de club die als eerste zou gaan scoren. Normaal gesproken laat ik me niet verleiden tot dat soort acties (ook al zegt de presentator dat het ‘erg rustig is’…). Maar nu bedacht ik me ineens dat het kijkerspubliek toch echt maar uit maximaal 10.000 mensen kon bestaan. Relatief een kleine groep. En die waren vermoedelijk ook lang niet allemaal aan het kijken. Dus stuur ik een sms’je. Meteen komt er een bericht terug waarin ik gevraagd word een antwoord op een voetbalvraag te geven. Dat vind ik dus niet netjes. Naïef wellicht, maar je voelt je toch bedonderd. (Overigens wist ik heus wel dat Cocu bij PSV en Barcelona heeft gespeeld en niet bij Arsenal.)

Dan nog even wat over de teneur van de discussie rondom het nieuwe product van Versatel. Ik ben het wel eens met het commentaar van Vincent, al wordt dat deels ingegeven door kennis van de techniek. Het blijft immers verbazingwekkend dat je televisie zit te kijken via een telefoonlijn. Overigens vind ik dat ook een veel betere omschrijving ’televisie via de telefoonlijn’ of ’televisie over dsl’. Want ’televisie over internet’ wat nu steeds gezegd wordt, roept bij veel mensen het idee van schokkerige beelden op, en bovendien denken velen daardoor dat je voetbal in je Media Player op je pc moet kijken. Maar dit even terzijde.
Het ging dus over de negatieve reacties. Ik verbaas me erover hoeveel mensen iets negatiefs te melden hebben over Versatel. “Studio Sport moet terug” en dat soort kreten, die werkelijk helemaal niets met Versatel te maken hebben. Of “voetbal moet gewoon voor iedereen te zien zijn”, terwijl live eredivisievoetbal nog nooit ‘voor iedereen’ te zien is geweest, en de samenvattingen dat nu nog steeds gewoon zijn. En wat betreft de techniek: daar is veel commentaar op. Bovendien werd door velen van tevoren gezegd dat het helemaal niet kon – en niet de minsten trouwens – terwijl het dus gewoon heel goed gaat. En dat het aansluiten wat langer duurt, tja, dat heb je bij nieuwe technologie. Vervelend, maar tijd lost dat op. Mijn voorstel is: als je commentaar hebt, en reacties zijn nog steeds van harte welkom, geef dan eerst even aan of je wel of niet abonnee bent en of je het product dus geprobeerd hebt.
Ik ben tevreden en hoop dat iedereen die een abonnement besteld heeft, snel wordt aangesloten.

Categorieën: Reviews

6 reacties

vincent everts · 15 augustus 2005 op 11:41

Hierbij een verslag van mijn installatie van versatel 20mbit.

Vanochtend 10.00 stond versatel aan de deur. Ze zouden komen tussen 9 en 12 dus was prima. Aardige mensen van Imtech die het duidelijk vaker hadden gedaan (1 monteur was in opleiding, normaal komen ze alleen. Fijn want de kabel moest 20 meter naar de andere kant die ze perfect hebben gelegd en weggewerkt).

Binnen 15 minuten bleek dat ADSL2 prima werkte en dat ik wireless lan had (54mbits!). Ik had verwacht dat speedlinq een probleem had met het vrijgeven van mijn lijn want ze wilde 2 maanden opzegtermijn maar nee hoor, alles werkte vlekkenloos.

Aan de andere kant van het huis (normaal een groot probleem voor mijn wifi stations) had ik prima ontvangst en via http://www.speedtest.nl kreeg ik 4.3 mbit en 800kb upload. Dit is met Wifi normaal en is hetzelfde als mijn 8mbit adsl lijn die ik tot nu toe had.

Met een directe ethernet verbinding naar het model kreeg ik 8.9mbit. Veel meer dan Chello die officieel een 10mbit lijn heeft geleverd maar niet verder komt dan 3mbit download dus dit is mijn grootste snelheid ooit die hier het huis in is gekomen.

Binnenkort zijn ze klaar met het leggen van de kabel, een heidense klus want mijn huis is lang en de kabel moet langs allelei gangpaden en plafonds gelegd worden en dan zal ik vertellen of ik TV kan kijken 🙂

vincent everts · 15 augustus 2005 op 13:27

Vervolg:
Om 11.30 was de kabel gelegd (prima gedaan). Decoder aangesloten. VOILA: Direct beeld. Grootste installatie werk was het intypen van de username/password die ik van versatel als brief had gekregen. Kon ik natuurlijk in de verbouwing van mijn huis niet vinden maar de monteur zocht het op in zijn laptop en 5 minuten later had ik TV, Live Voetbal, Films (nu nog trailers), wedstrijden gemist (voor 99 cent per stuk).

Ervaringen:
Beeldkwaliteit van Ned 1,2,3 en duitsland is PRIMA. Echt mooie digitale tv. Morgen ga ik het uitproberen op mijn 32 inch LCD TV die mischien iets minder vergevend is maar nu vind ik het prachtig.

Zap snelheid: geen enkel probleem. Binnen een seconden flits ik tussen zenders. Het koste me een paar minuten om de voetbalwedstrijden van gisteren te vinden. Je moet naar de uitslagen pagina gaan. Maar de userinterface is prettig en eenvoudig. Bij elke betaling moet je de pin code intypen wat ik graag als optie zou willen uitschakellen (OK is genoeg) maar in het begin is dit vast nodig voor de consumentenbond 🙂
Je kunt net zoals bij een DVD met 2x,4x,8x de snelheid door de wedstrijd heen browsen.

Wensen:
– ik heb een 2e kastje nodig voor de slaapkamer. Kan nu nog niet maar als je dichtbij genoeg de central woont (ik dus) dan wordt dat binnenkort mogelijk.
– Graag een digitale video recorder zodat ik alles kan opnemen in het netwerk en ik niet meer met aparte kastjes hoe te klooien. (Rechtenkwestie want de techniek werkt perfect.)
– Wil graag alles ook op de PC via WIFI kunnen bekijken. (Schijnen ze ook mee bezig te zijn. Qua techniek is het nog niet helemaal klaar maar de irritante rechten zou een issue kunnen zijn)
— ervaringen van het nieuwe TV kijken krijgen jullie morgen via mijn kolom op http://www.bn.nl businessnieuws radio of op http://www.vincente.nl

guido van nispen · 15 augustus 2005 op 14:00

Maandag is Versatel dag.

Ook bij mij kwam vandaag de installateur van Imtech langs om het pakket aan te sluiten. Na alle verhalen bij Krijn en in de media te hebben gelezen, was ik natuurlijk klaar voor vanalles.

Echter net zoals bij Vincent ging alles vlekkeloos en snel, binnen 45 minuten was de vriendelijke man al weer weg en de meeste tijd had hij besteed aan het maken van een lange kabel naar de TV.

Nu aangesloten zijn een windows desktop met kabel, Airport Express met kabel en verder alle laptops en powerbook via Wifi over danwel de Airport dan wel direct naar de Samsung Wireless.

Snelheden zijn bij mij vergelijkbaar met die van Vincent.

Ook de set-top-box werkt prima bij mij, alleen lukt het terugschakelen vanaf een tv-zender niet, dan moet ik de box hard resetten. Blijkbaar had Krijn een vergelijkbare ervaring en gaat dit over. Ik hoop het wel, want dit is geen fraai gedoe.

Meest onder de indruk was ik van de auto-update die het modem deed na installatie en het aansluiten van alle elementen daarna. De installateur sloot het modem op de Adsl aan en vervolgens ging alles vanzelf. Complimenten voor de mensen van Samsung en Versatel.

Mijn wensen zijn beperkt op dit moment, aangezien de vervolgstappen behoorlijk groot zijn en voor een deel buiten de reikwijdte van Versatel liggen.

Ik zou graag HDTV willen, want dat geeft een behoorlijke impuls aan de economie en maakt tv kijken een stuk mooier. Het is jammer dat Nederland hier op achterloopt, want met de steeds beter wordende tv’s en displays, is HDTV echt een genot.

Daarnaast zou ik graag meer upstream bandbreedte hebben. Immers met de ‘egocasters’ die hun eigen content produceren en steeds meer materiaal rondsturen wordt upstreambandbreedte een beetje de bottleneck.

Misschien ben ik gewoon te verwend met de middelen die ik in Zweden en Italie had of die ik laatst weer zag in Japan…..

Krijn · 15 augustus 2005 op 14:15

Guido, vanuit televisiekijken kan je terug naar het menu door ‘exit’, maar dat heb je natuurlijk geprobeerd. Ik had daar ook problemen mee, maar nu werkt dat bij mij dus.
Jij had het over een auto-update. Zit dat nog ergens in het menu, of was het echt ‘auto’?

guido van nispen · 15 augustus 2005 op 14:21

Echt auto-auto. De installateur vertelde mij dat nadat het modem stroom had en op de Adsl splitter was aangesloten, automatisch de laatste software werd opgehaald. Ben benieuwd hoe dat gaat als alles in vol bedrijf is.

Jos van Steenderen · 27 september 2005 op 14:55

Hallo allen,

Sind een maandje heb ik de bestelling uitstaan bij Versatel. Ik moet nog even geduldig wachten, maar de verhalen hierboven klinken positief.

Vraagje… wat wordt er op dit moment aan televisie content aangeboden. Voetbal, da’s duidelijk, maar verder. Dacht gezien te hebben dat Ned1 2 en 3 al aanwezig waren? Klopt dit?

Gr. Jos

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *