Ik moet even terugkomen op wat ik eerder heb geschreven over de snelheid van de internetverbinding. Mede n.a.v. de reacties op mijn vorige bericht heb ik me gerealiseerd dat ik een fout heb gemaakt. Ik heb de metingen gedaan over de WiFi verbinding van het Versatel modem. Ik heb me daarbij niet gerealiseerd dat dat de langzaamste schakel was in de verbinding. Het modem, of eigenlijk het access point, is weliswaar 802.11g – 54 Mbit dus – aan mijn pc hangt nog een ‘ouderwets b’ kaartje. En ja, dan ben je dus gewoon je WiFi verbinding aan het meten, en kom je dus op zo’n 3-4 Mbps. Mijn laptop, die wel WiFi ‘versie g’ aan boord heeft, kwam tot ongeveer 5 Mbps. Wanneer ik een kabel gebruik, blijkt de internetverbinding in werkelijkheid zo’n 8 Mbps te zijn. En dat is gewoon goed. Het wordt allemaal steeds beter dus!

100mb.bin download

Mordax

Speedtest

Categorieën: Reviews

2 reacties

Mark · 1 september 2005 op 10:48

Wat gaat er nu vanaf je modem naar de woonkamer? Ik heb namelijk ook interesse in versatel, ik wil graag weten hoe dik de leiding moet zijn voor de kabel(s). Alvast bedankt.

Krijn · 1 september 2005 op 11:49

Van je modem naar de decoder loopt een utp-kabel.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *