Hoewel blij met m’n internetverbinding (nuanceringen volgen nog), nam de teleurstelling over het ontbreken van beeld op mijn decoder per dag toe. Ik heb elke dag sinds de oplevering gebeld met de klantenservice – waarvoor je overigens 25 cent per minuut moet betalen, hetgeen ik ook niet als een pluspunt beschouw – maar daar kreeg ik iedere keer te horen, na eerst een veelheid aan keuzes gemaakt te moeten hebben, dat het dusdanig druk was, dat later terugbellen beter was…

Het Versatel inlogscherm op de decoderDus ben ik zelf nog maar eens goed gaan kijken naar het probleem. Toen ik deel 1 van van het relaas nog eens teruglas, zag ik dat ik had geschreven: blijkt dat slechts twee van de 4 poorten bruikbaar zijn, en dat blijken dan ook nog 3 en 4 te zijn. Toen bedacht ik me dat wanneer 3 en 4 ‘internetpoorten’ zijn, dan poort 1 en 2 misschien wel ‘decoderpoorten’ zijn. De uitkomst van mijn aanpassing laat zich raden: een inlogscherm!

Voor inloggen is het weten van je gebruikersnaam essentieelEen grote stap in de goede richting dus. Overigens was het toen nog niet gedaan met de obstakels. Het scherm vraagt om gebruikersnaam en wachtwoord, maar er is maar één invoerveld. Wellicht niet de schuld van Versatel, maar onduidelijk vind ik het wel. En aangezien de monteur me had verteld dat de inlognaam mijn Versatel emailadres was, terwijl het uiteindelijk alleen het gedeelte vóór de @ moest zijn – daar moet je ook maar net opkomen – was het inloggen nog niet zo snel gepiept.

De Versatel mediabrowserMaar toen ik dan wel goed en wel de media browser op m’n scherm had, wilde ik ook meteen kijken hoe live TV eruit zag. Ik kies Nederland 1 en sta vervolgens verbaasd te kijken. De beeldkwalitiet is subliem! Heen en weer schakelen met Nederland 1 via de kabel laat een overduidelijk kwaliteitsverschil zien!

Een uitvoeriger verslag van het gebruik van de mediabrowser en mijn bevindingen volgt nog. Dan nog wat over internet. Voorlopig is dat nog niet spectaculair. Ik zal straks de testverslagen posten.

Oh ja, ik ben nog niet gebeld door Versatel over het probleem met m’n decoder (wat ik nu zelf heb opgelost, maar dat weten ze niet.) Ook heb ik gisteren het probleem per mail aan de servicedesk gemeld, omdat deze telefonisch onbereikbaar is, en ik zou binnen 24 uur een antwoord krijgen. Ik wacht af…

Categorieën: Reviews

4 reacties

happy zapper · 3 augustus 2005 op 23:00

‘de kwaliteit is subliem’. een van de aardige zaken van online tv kijken op je tv is dat de beeldkwaliteit een stuk beter is dan op een monitor: een tv is interlaced. Daardoor kun je met een 1 mb codering op ene 2 mbps al heel goede beeldkwaliteit halen.

Martijn · 4 augustus 2005 op 10:20

Hoi Krijn,

Mooie site, ik heb momenteel nog geen Versatel, wel in overweging. Ben alleen erg benieuwd naar de snelheid van de internetverbinding. Weet jij of het echt 20 Mbps (megabIts) is? En hoeveel bandwidth kost het je als je decoder aan staat en naar Ned.1 kijkt? Leuk als je me dat kunt vertellen!

peter · 15 augustus 2005 op 08:35

Sinds 5 augustus Versatel in gouda
maar tot nu toe vele telefoontjes richting versatel over de niet geleverde snelheid
ik haal als het een beetje meezit en niet te druk op het i nternet 2 mb zondagmiddag zat ik zelfs op minder dan 1 mb te internetten.
En ja dan is het net dikke ….. die door een te klein rietje geperst wordt
En dan hoef je zeker niet aan TV te denken
Versatel heeft al 10 dagen de tyd gehad om het op te lossen.
Krijg wel telkens mail het heeft de aandacht, en het zal mogelijk aan de lijnen binnen of buiten liggen.
Maar als consument heb je daar niets aan
Het enige ik betaal nog niets en dat blijft ook zo vind ik tot ze hun verplichtingen na hebben gekomen

Krijn · 15 augustus 2005 op 09:46

“En dan hoef je zeker niet aan TV te denken”
Peter, bij mij gaat internet ook nog niet zo hard als ik gehoopt had. Maar dat heeft weinig met je TV te maken. Ik hoop dat je het in ieder geval bekeken hebt, want dan had je kunnen zien dat – zoals ik al schreef – de beeldkwaliteit heel goed is!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *