Krijn in actieGisteren heb ik meegelopen met de SkyRadioRun, een wedstrijd over 5 of 10 kilometer voor mensen werkzaam in de mediabranche. Leuk evenement, maar nog niet vermeldenswaardig op deze plaats. Enkele weken geleden echter ontstond het idee onder enkele Twitteraars om een experiment te doen: we wilden al rennende gaan twitteren en zodoende een live impressie geven van het event en van de individuele prestaties. De teamleden waren Polle de Maagt, Gijsbregt Brouwer, Peter Wiegman, Vincent Everts en ik. Een dag voor de wedstrijd was er dan ook de speciale website: twitterista.com waar alle informatie (tweets) van de teamleden verzameld zou verschijnen. En er werd een persbericht rondgestuurd wat onder meer op Marketingfacts werd gepubliceerd.

Peter is creatief geweestOmdat ik zelf toch wel op zag tegen het typen en rennen tegelijk heb ik uiteindelijk een toepassing gebruikt waarbij ik met spraak – bellend dus – kon vertellen hoe het ging. Mijn ingesproken teksten verschenen binnen een seconde op Twitter (bijvoorbeeld hier en hier) en zijn nu nog terug te luisteren. Peter had voor een low-tech oplossing gezorgd: hij belde naar huis alwaar zijn teksten werden ingevoerd door een handlanger. Vincent was niet verassend degene met de meeste tweets. Polle en Gijsbregt verdienen de meeste sportieve credits aangezien zij zich in de top van het klassemnet wisten te lopen. Polle werd zelfs 10e en had – naar eigen zeggen – top 5 gelopen als hij niet met z’n mobieltje in de weer was geweest. Klopt, denk ik.

Wat kunnen we hier nu achteraf allemaal over zeggen? Ik vond het een geweldig experiment. Vooral het idee dat er een groep mensen – thuis, op werk, onderweg, waar dan ook – ons aan het volgen was, gaf een bijzonder gevoel. Aanmoedigingen, instant feedback, commentaren, grappen en dat alles ‘realtime’. Dat laatste apsect is natuurlijk de kracht van Twitter. Verder was het voor ons vijven leuk om te merken dat de mensen om ons heen geen flauw benul hadden waar we mee bezig waren. Nog nooit van Twitter gehoord natuurlijk (hoewel werkzaam bij reclamebureau, mediabureau of gelijksoortig). Toen ik na 5 kilometer opbelde om de Twitter community toe te spreken ontstond er wat hilariteit om me heen en droop de verbazing samen met het zweet van de gezichten van de mij omringende lopers.

tweetrun3.jpgAl met al was het opnieuw een leuk experiment en zijn we nog steeds de mogelijkheden van dit nieuwe kanaal aan het ontdekken. De voice-to-twitter toepassing die ik gebruikte was voor dit doel erg handig. Of er meer nuttige toepassingen voor zijn moet nog blijken.

Overigens zocht ik zojuist met de term ‘skyradiorun’ op Google om te kijken of er her en der al wat over het evenement geschreven is. Resultaat is dat de meeste publicaties (7 van de eerste 10) gaan over het gegeven dat er een groep lopers was die Twitter gebruikte!

Oh ja, ik zou het bijna vergeten: er is natuurlijk ook een nog een lijst met uitslagen.

twitter_run.jpg


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *