Gisteren was het dan eindelijk zover: de officiële lancering van de digitale poli van het UMC St Radboud in Nijmegen. Een mooie en feestelijke gebeurtenis tijdens het Reshape / Health Valley zorg event. RvB lid Melvin Samson opende de digitale poli, in het bijzijn van een arts en een patiënt, de belangrijkste actoren in dit concept.

digitale_poli_lanceringVoor mij als projectleider was het mooi dat het nu eindelijk officieel was. In werkelijkheid waren we al een aantal maanden live; met kleine stapjes, telkens een poli erbij en weer enkele patiënten erbij. Een spannende tijd. Op de meest gestelde vraag ‘wanneer is het nu echt live?’ is dan nu eindelijk een antwoord.

Maar wat is dat nu precies een, een digitale poli? Eigenlijk moet je gewoon onderstaande video even bekijken. Daarin wordt heel duidelijk uitgelegd dat het om een website gaat waar patiënten, met dezelfde aandoening, diepgaande informatie over hun ziekte kunnen vinden, kunnen communiceren met andere patiënten(community) en vragen kunnen stellen aan hun zorgverlener (eConsult). En last but not least: patiënten kunnen hun eigen medisch dossier inzien. Dat is echt nieuw en een spannende ontwikkeling in Nederland.

De stap die het Radboud hiermee zet, past helemaal in de huidige tijd waarin mensen / gebruikers / klanten / patiënten meer inspraak en regie krijgen over de producten en diensten die ze afnemen en dus ook over de zorg die ze krijgen. Ik juich deze ontwikkeling dan ook van harte toe en lever er graag een bijdrage aan.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *