Gisteren werd de SkyRadioRun gehouden, een hardloopwedstrijd over 5 of 10 km in het Amsterdamse Bos voor de marcom branche. Op zich niets bijzonders, maar wel een mooie gelegenheid voor een experiment.

Team hardlopen 2.0 Klik voor de helese set van Polle de MaagtVorig jaar hadden we al een experiment gedaan met Twitter als tool voor live verslaglegging. Vanuit de wedstrijd wel te verstaan. Dus reporting door de sporters zelf. Dit jaar hebben we daar een schepje bovenop gedaan: we waren te volgen op een kaartje omdat we allemaal een gps bij ons droegen. Een gewone gps, zoals die tegenwoordig in veel mobiele telefoons zit. Verder hadden we alle vijf een Samsung Omnia telefoon in onze hand. Daarmee konden live video uitzenden met behulp van de dienst LiveCastr van IceMobile. Onze videostreams, en het kaartje met ons als vijf rennende stipjes, werden verzameld en bij elkaar op een site gezet. Allemaal real-time natuurlijk, op hardlopen.admium.nl.

De dag begon met een bezoek aan BNR om te vertellen over ons experiment. Gijsbregt Brouwer en ik hebben toegelicht dat we willen aantonen dat je met eenvoudige middelen, mobiele telefoons namelijk, verslaglegging kan doen van een sportevenement, zonder dat je daarvoor main stream media nodig hebt. Sterker nog: als er een televisiestation bij was geweest, waren waarschijnlijk alleen de koplopers in beeld geweest (waar teamlid Polle de Maagt overigens tussen liep, maar dat terzijde) en ik zeker niet. Terwijl voor het publiek een vriend, neefje of collega veel interesanter kan zijn dan de kopgroep. Illustratief is onderstaand fragment, opgevist uit een mailwisseling tussen mijn collega’s, tijdens de wedstrijd:

screenshot tijdens de race

Overigens zou GPS-tracking van sporters, maar dan buiten competitie, ook een interssant middel kunnen zijn in de strijd tegen doping. Het voortdurend moeten opgeven van je ‘whereabouts’ wordt door sporters als heel hinderlijk ervaren. Een gps die voortdurend doorgeeft waar je bent kan een eind maken aan dat probleem. Zo legden we uit in de uitzending bij BNR. Download het fragment of speel het af in onderstaande player:

krijn_gijsbregt_bnr.jpg

Gedurende de dag verschenen er op allerlei blogs berichten over onze actie. Een greep:

Bright, DutchCowboys, Cafe del Marketing, Brightguys en Marketingfacts.

Op hardlopen.admium.nl is nog steeds alles terug te vinden aan LiveCastr video’s en foto’s. Daar kan je kiezen van welke van de vijf lopers je de video’s wilt terug zien. Hieronder staat ‘mijn mobieltje’. Je kan erop klikken om de video’s te bekijken. Klik op het smalle fragmentje rechts om een fragment terug te gaan in de tijd

Onderstaand filmpje is gemaakt door IceMobile en geeft in 1 minuut de dag weer:

[Samsung heeft een nieuwe versie op YouTube gezet. Opnieuw embedden]

Hier nog een korte chronologische impressie. Merk op dat iedereen voortdurend een mobieltje in z’n hand heeft in de ‘film houding’. Klik een foto voor een vergroting. Ze zijn onderdeel van een grote set, gemaakt door IceMobile.Gijsbregt al filmend over de finish. Krijn vlak erachter

De start. Links in beeld ook Gijsbregt

Het hele team weer compleet

Gijsbregt filmt nog steeds. Krijn checkt z'n looptijd.

Categorieën: Events

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *