Het is alweer drie weken geleden dat ik de Nexus One, aka de Google Phone, overhandigd kreeg. Ik had hem met enige moeite naar Nederland weten te krijgen. Maar meteen even de meest gestelde vraag tot nu toe: hoe bestel je de Nexus One in Nederland?

  • maak een VPN account aan waarmee je een verbinding kan opzetten naar het Verenigd Koninkrijk. Er zijn er velen, ook gratis. Probeer vpnuk.net of focusvpn.com of zoek even op vpn uk free.
  • maak verbinding en surf vervolgens naar naar google.com/phone. Nu is er wel een bestelknop
  • de rest is eenvoudig, al moet je wel iemand kennen in Engeland die het pakketje voor je aanpakt. (Daar zijn ook diensten voor, maar dat vond ik te veel gedoe.) Overigens kan je de factuur netjes op Nederland adres laten komen.
  • Kost al met al € 406. Dat valt mee in verhouding tot gelijksoortige toestellen.

nexus_one3Na drie weken kan ik de belangrijkste conclusies wel trekken. Toch nog even terug. Mijn eerste reactie na het openmaken van de doos was erg positief. het ding ziet er gewoon goed uit. Overigens doet ‘ie meteen heel erg aan de iPhone denken, maar dat was geen verassing. Zelfs het doosje lijkt geïmiteerd.

Opstarten en de wizzard doorlopen is geen enkel probleem. Alles is meteen online. Met je eigen sim wel te verstaan; het ding is gewoon simlock vrij. Toestel is snel, camera is goed. Kortom: prima.

Na een dag viel me op dat ik in de Android Market, de Appstore van Google, op zoek was gegaan naar alle leuke en handige apps die ik op m’n iPhone heb draaien. Shazam, Layar, Trein, Tweetie, Yammer, RTM, enzovoorts. Verrek, ik ben bezig m’n iPhone na te maken…!

En daar zit dan het punt: het is een prima toestel, niets op aan te merken, maar de vergelijking met de iPhone krijg ik niet uit m’n hoofd. ’t Is bijna alsof je een nieuwe liefde geen eerlijke kans geeft… En als het puntje bij paaltje komt, je rent ’s ochtends met haast de deur uit en grist nog net een telefoon van het gangkastje, welke pak je dan mee? Juist….

nexus_one2

Categorieën: Opinie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *