t-mobile_echt_internet.jpg De bushokjes kleuren T-Mobile roze met de slogan “Eindelijk echt internet”. Daarmee wordt een dienst aangeboden, onder het motto web ’n walk, waarbij klanten voor € 9,50 per maand onbeperkt toegang hebben tot internet op hun pda of mobiele telefoon. T-Mobile beweert de eerste aanbieder te zijn. Dat is maar ten dele waar. Ik had ooit een XDA met een gprs-bundel en daarmee kon ik natuurlijk ook gewoon naar elke website surfen.

Sterker nog: precies drie jaar geleden schreef ik al een artikeltje waarin ik uitlegde waarom zo’n afgeschermde internetomgeving – ook mobiel – niet werkt. Volgens mij dan. T-Mobile lijkt dat nu dus ook in te zien.

Overigens is mijn ervaring nu weer precies hetzelfde. Ik heb de afgelopen twee maanden met de prachtige Sony Ericsson V800 UMTS telefoon rondgelopen. Wat vond ik het meest handig? Dat je hem als modem kan gebruiken zodat je overal met je laptop internettoegnag hebt. Niet Vodafone Live dus.

Om nog even terug te komen op het echte internet op je pda of mobiel: je hoort vaak het bezwaar dat de op te vragen webpagina’s daar niet geschikt voor zijn. Ten eerste valt dat vaak mee, afhankelijk van de soort pagina natuurlijk. Zo is Teletekst prima te raadplegen en laten Blogger blogs zich bijvoorbeeld prima openen, zelfs op een Blackberry, om mar eens twee totaal verschillende voorbeelden te noemen. Verder zijn er al een heleboel portals die ‘mobiele’ pagina’s aanbieden. (Tip voor de Blackberry: Blackberry Online) T-Mobile lost dit issue op door samen te werken met met Google en Ilse Media, waarmee een mobiele startpagina is ontworpen, en natuurlijk een zoekmachine.

Ik ben benieuwd of deze dienst inderdaad beter aanslaat dat de walled gardens die we kennen van KPN en Vodafone (en die T-Mobile trouwens ook heeft). Zo niet, dan kunnen we misschien langzaam gaan vaststellen dat gebruikers gewoon niet zitten te wachten op mobiel internet…

Zie ook: Waarom het i-mode concept niet werkt (14-08-2002)

Categorieën: Opinie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *