Gisteravond was ik bij de uitreiking van de Dutch Bloggies 2007 in het Atrium in Den Haag. Een hele mooie lokatie, al vond ik het veel kleinere Museum voor Communicatie, de lokatie van vorig jaar, beter passen bij het soort evenement. Het heeft iets wonderlijks om tussen al die bloggers rond te lopen, wetende dat je vermoedelijk al die blogs weleens bezoekt, maar toch relatief weinig bijbehorende gezichten herkent. Dat gold duidelijk niet voor iedereen, want het was een gezellige bloggersborrel. Zelfs zó gezellig, dat er lang niet altijd echt aandacht was voor waar het om ging, namelijk de uitreiking van de prijzen voor de beste blogs van het afgelopen jaar.

Ik had een speciale reden om naar Den Haag te komen. Guido zou met zijn gnispen world in pictures de prijs voor beste fotolog winnen. Aangezien hij er zelf niet bij kon zijn, zou ik de prijs in ontvangst nemen. Jammer genoeg kreeg ik niet de mogelijkheid om iets te zeggen namens de winnaar, maar gelukkig las Edie Peters wel het juryraport voor.

Het uitreiken eindigde met de prijs voor beste weblog. De jury had na uitgebreid beraad – tot op de dag zelf, zo meldde Peter namens de jury – toch weer voor GeenStijl gekozen. Het kritische juryrapport en wat licht boe-geroep zal ongetwijfeld ook tot gesprekken en discussie achteraf hebben geleid. Maar was dat niet juist ook de bedoeling van een weblog?

foto: Henk-Jan Winkeldermaatfoto: Robert Kruyskamp

Categorieën: Events

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *