Na twee weken uitproberen is het nu dan tijd voor de eerste grote test: het voetbal staat voor de deur. Dit weekend wordt de eerste ronde van het Erdivisievoetbal gespeeld.

[Eerdere delen in deze chronicle: deel I, deel II, deel III]

Uit de reacties blijkt dat het bij veel mensen meteen goed gaat en dat alles gewoon meteen perfect werkt. Bij mij is dat eigenlijk ook het geval; alleen de monteur – die mij op z’n eerste dag moest aansluiten – wist nog niet alles, maar dat is onderdeel van de kinderziekten die de introductie van een nieuwe technolgie typisch met zich meebrengen. Kritiekpunt is wel dat ik niets van Versatel hoorde – al ontving ik na enkele dagen een mailtje van de servicedesk: Ik zou u willen aanraden het volgende eens te proberen: Stekker uit het stopcontact. 10 seconden wachten. Stekker terug. Decoder aanzetten. – en dat ik het zelf moest oplossen.

Maar het belangrijkste is dat de techniek werkt! Inmiddels heb ik ook wat met m’n decoder gespeeld. Een aantal dingen is nog niet ingevuld, maar wat er is, lijkt ook gewoon te functioneren. Ik loop door een paar schermen heen, voor diegenen die benieuwd zijn naar wat ze gaan krijgen of het overwegen te bestellen.

versatel_mediabrowser_small.jpgWanneer je de decoder aanzet kom je terecht in de mediabrowser. Dit overzichtsscherm biedt je een aantal opties, waaronder televisie, mijn videotheek, voetbal en televisiegids.

Televisie biedt nu vijf zenders; drie Nederlandse en twee Duitse. Zoals ik al schreef is de beeldkwaliteit van televsie super te noemen. Overigens ben ik erg benieuwd wat ik zal aantreffen onder de knop programma gemist. Als dat de collectie van uitzendinggemist.nl zou zijn, zou dat heel mooi zijn. Voorlopig oogt het nog wat leeg.

Volgende item is ‘mijn videotheek‘. Daarin bevinden zich knoppen met docu’s, trailers, films en series. Deze collecties moeten nog gevuld worden, op een paar onbuidende titels na, dus dat is nog even afwachten.

versatel_clubpagina_small.jpgDan het voetbal. Kiezen voor voetbal geeft je de items voetbalzender, wedstrijdschema, live wedstrijden, clubpagina’s, standen en nieuws. Per club kan je de selectie bekijken, het programma, het totale competitieprogramma en natuurlijk de stand. De optie die er voor mij nu het meest toe doet, namelijk live wedstijden, is nog leeg, maar die zal dit weekend ongetwijfeld goed gevuld zijn.

Ik heb een aantal wedstrijden die je on demand kon afspelen, bekeken – dit is in feite niet anders dan een film – en dat zag er gewoon goed uit. Doorspoelen, dubbele snelheid, enz. Werkt allemaal prima! Overigens kan je als pincode 1111 invoeren. Dit geldt ook voor de trailers, docu’s en voorbeeldfilms. (Mijn decoder is één keer vastgelopen, nog voordat ik de code kon invoeren.)

Kortom: alles lijkt er klaar voor te zijn. Ik zeg ‘lijkt’, want of het ook allemaal goed werkt als duizenden mensen tegelijk gaan kijken, moeten we nog zien. Dat weet ik na dit weekend. Ik zal de uitslag hier melden.

Overigens komt vandaag het nieuws dat nog maar weinigen geïnteresseerd zouden zijn in triple play. Mijn eerste reactie was “weten mensen wel wat triple play is, eigenlijk?”. In hetzelfde bericht staat dat 6% van de Nederlanders weet wat de term inhoudt. Tja… Om verwarring te voorkomen (of juist niet): ik heb nu bij Versatel (snel) internet, een soort betaaltelevisie, een beetje tv, en geen telefonie.

Categorieën: Reviews

2 reacties

Jurgen · 12 augustus 2005 op 19:54

Leuk zo’n chronicle, ik ben 9 augustus aangesloten ben online maar dat is dan ook alles. Downstream gemiddeld 550 kb/s terwijl ik toch minimaal een 1600 kb/s mag verwachten.
Desalniettemin na diverse dure telefoontjes naar de helpdesk, is het probleem nu overgedragen aan de “echte” technici. We wachten het maar “rustig” af

Ik ben trouwens zeer benieuwd hoe jij die “1111” heb kunnen invoeren, bij mij komt er geen “1” op het scherm terwijl ik het cijfer toch weet te vinden op de ab.

Ik gooi het maar op de noemer “kinderziektes” voorlopig krijgt Versatel van mij een kleine voldoende.

Hans on Experience · 12 augustus 2005 op 21:44

Ik vrees het ergste komend weeken. Volgens de berichten (http://venturo.web-log.nl/log/3249809) werkt het (nog?) niet.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *