Eindelijk heb ik dan een BlackBerry waar je ook op bruiloften en partijen mee kan aankomen. Toen ik drie jaar geleden voor het eerst met zo’n ding ging rondlopen werden weining mensen in mijn omgeving er enthousiast van. Ikzelf wel overigens, maar dat was vooral vanwege de functionaliteit – en dan met name de push-email – niet vanwege het uiterlijk. De tweede versie was al een stuk beter, met onder meer een mooier scherm en bluetooth.

BlackBerry 8300 CurveMet de introductie van de Pearl werd al duidelijk dat RIM tegemoet wilde komen aan de mensen die graag fotootjes willen maken en een wate hogere funfactor niet erg vinden. Grote nadeel van dat toestel is dat er geen full qwerty toetsenbord op zit. En dat is nu juist zo fijn aan de BlackBerry (en een groot potentieel nadeel van de iPhone, maar dat terzijde). Hoe dan ook, nu is er dan de 8300 of Curve, die er dus én mooi uitziet met een slanke vormgeving, zeer licht is (111 gram) en ook nog een camera (2 megapixel) aan boord heeft. Bovendien heeft dit model een sd-kaartje waar je foto’s standaard op worden opgeslagen (en je kan er natuurlijk attachments op saven). Last but not least: je kan hem als modem gebruiken bij je laptop.

Overigens ben ik van plan om hem ook als mobiel blog apparaat te gaan gebruiken. Daarvoor heb ik een aparte moblog opgezet. Ik mail m’n kiekjes rechtstreeks vanaf de blackberry naar Flickr, die ze weer doorstuurt naar m’n WordPress blog. Tot zover de techniek, nu afwachten of ik het ook echt ga doen…

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *