Er is een nieuwe WiFi variant, genaamd Super WiFi. Het bereik is vele malen groter dan dat van de WiFi die je gewend bent; wel 10 km of zelfs meer. 

Vraag is of het ook interessant is om te concurreren met het aanbod (3G, 4G) van de telco’s. Hoewel aantrekkelijk en relatief goedkoop, geloof ik daar niet zo snel in. Net zo min als ik geloof in het aanbod van WiFi-hotspots waarmee Ziggo nu flink adverteert. Dat zijn kastjes van consumenten thuis, en die zijn doorgaans niet op plaatsen waar je mobiel bent. Nog afgezien van het feit dat het hoppen van mast naar mast (zogenamde handover) niet goed werkt met WiFi.

Dat neemt niet weg dat het heel nuttg is als dit echt goed blijkt te werken. Voor de hand liggende toepassingen zijn die van tijdelijke aard, zoals evenementen, en gebieden waar je niet zo makkelijk komt met infrastructuur. En dat zijn er nog steeds heel erg veel. Het grootste deel van de wereld heeft immers nog geen internet. In dat licht is het project van Google, genaamd Loon, ook erg interessant.

Gesprekje bij BNR:

Er verscheen later op de dag een artikel op BNR.nl waarin ook filmpje van Project Loon te zien is.

 

 
Categorieën: Radio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *