Google Goggles is een toepassing van Google die al wat langer bestaat, maar nog weinig bekend is. Het idee is simpel: gebruik de ‘ogen’ van je mobiele telefoon om meer te weten te komen van een schilderij, een gebouw, een boek, een wijn, etc. En natuurlijk een visitekaartje. Dat kan nu al door een zoekterm in te vullen in Google, maar op je mobiel is dat niet altijd handig.

Dit is een nieuwe manier van input geven aan Google. De tijd zal moeten leren of het ook echt handiger is. Het is hoe dan ook interessant om eens uit te proberen. En het geeft een kijkje in de toekomst waarin we ongetwijfeld op andere manieren gaan communiceren met apparaten. Wat dat betreft is dit al een enigszins futuristische toepassing.

Gebruik de Google Mobile App voor iPhone, Android of BlackBerry. Je ziet naast het bekende zoekveld een icoontje met een camera. Daarmee start je Goggles. De rest wijst zich vanzelf.

Beluister het item:

 

Mijn item is op dinsdagen rond 13:15 uur te horen op BNR Nieuwsradio, in een wekelijkse rubriek, die onderdeel uitmaakt van het programma Zaken doen met…
Je kunt deze bijdrage ook wekelijks als nieuwsbrief ontvangen. Meld je hier aan.
Een overzicht van alle items in deze serie vind je hier.

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *