Dat je WiFi verbinding het minder goed doet als er een muur tussen zit, wisten we al. Bij de University of Washington hebben ze daar iets slims mee bedacht: WiSee. Als je heel nauwkeurig de verstoring meet, kan je het opvatten als een armgebaar. En dus heb je dan overal in huis de mogelijkheid met gebaren allerlei apparatuur te bedienen, zo is de gedachte. Een en ander is beschreven in een nog niet gepubliceerd whitepaper. Er is gelukkig ook gewoon een filmpje op de site van WiSee.

Ik denk alleen dat een apparaat als de Leap Motion veel geschikter is. Het kost maar $80 dollar en is ook al (bijna) te koop. Prachtig dingetje, dat mede vanwege de open aanpak – iedereen kan er apps voor ontwikkelen – veel toepassingen zal krijgen.

Voor de WiSee technologie zie ik dan ook vooral toepassing in de zorg: valdetectie bijvoorbeeld. Zeer nuttig. Of het detecteren van een epilepsie-aanval wellicht? Nog afgezien van praktische toepassingen als een inbraakalarm of het detecteren van (gespeeld) slaapwandelende kinderen.

Ik sprak erover met de nieuwe presentator van de Ochtendspits bij BNR Tom van ’t Hek.
En op de site van BNR staat een artikel op basis van dit gesprek.

 

Categorieën: Radio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *