Althans, als je mij de verlanglijstjes laat maken. Voor BNR zette ik een aantal tips op een rijtje. Bedoeld voor volwassenen. 

Een tablet. Bijvoorbeeld de iPad 2. Nog verreweg dominant op de tablet markt, en dat zal ook nog wel een paar jaar duren. Maar Samsung timmert hard aan de weg. Ze hebben de Galaxy Tab in 7 of 10.1 inch, en nu ook als 8,9 inch.

Een eReader. Bijvoorbeeld de Sony PRS-T1. Deze heeft een aanraakscherm en Wifi zodat je ook vanuit de eReader rechtstreeks aankopen kan doen. Er worden inmiddels meer ebooks dan gewone boeken verkocht. De omzet zal dit jaar boven de 6 miljoen uit komen. Van oudsher zijn elektronica en boeken de populairste sinterklaas cadeaus, dus dat kan je mooi combineren met een eReader.

Een smart pen. Nog tamelijk onbekend, maar wel een fantastisch concept. Neem bijvoorbeeld de LiveScribe Echo. Maak aantekeningen net als met een gewone pen, terwijl de pen alles opneemt wat er tijdens de bespreking wordt gezegd. Klik naderhand op een woord uit je aantekeningen en je hoort het bijbehorende fragment terug. Afhankelijk van de hoeveelheid geheuheugen kan je tot wel een jaar terugbladeren en aantekeningen aanklikken en laten afspelen.

Een videocamera. De ontwikkeling van videocamera’s is de afgelopen jaren zó hard gegaan dat je nu hele mooie, hele kleine HD camera’s hebt, die ook enigszins betaalbaar zijn, die je kan gebruiken om je eigen belevenissen vast te leggen. Bedoeling is wel dat je dan gaat mountainbiken, skiën, paragliden, surfen, motorcrossen, etc. Maar dan krijg je ook wel hele mooie, spectaculaire beelden.

 

Voor meer toelichting en de goedkopere tips moet je maar even luisteren:


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *