Volgend jaar zullen er naar verwachting zo’n 5 miljoen slimme horloges verkocht gaan worden. Tot nu toe was vooral de Pebble bekend; het ding haalde via crowdfunding platform Kickstarter meer dan $10 miljoen op en komt er dus echt aan. Het wachten is nu op smart watches van grote fabrikanten als Apple, Microsoft, Google, Samsung, LG en Sony. De horloges passen in de trens van wearable computing. Denk aan de vele en steeds mooiere stappentellers en andere sportgadgets en natuurlijk Google Glass. Over drie jaar zal deze markt goed zijn voor 10 miljard dollar.

Toch is het nog even de vraag welke plaats de slimme horloges gaan innemen in het spectrum van apparaten dat we bij ons hebben. Kan het ding zefstandig iets nuttigs, of wordt het vooral een extensie van onze smartphone, met functies als zien wie er belt, notificaties van berichten of iTunes bedienen. En daar komen straks allerlei huishoudelijke apparaten bij, zoal de tv, de stereo en straks vast ook de airco en zonneschermen enzovoorts.

Interessanter zou zijn als allerlei medische features mogelijk worden en het ding, al dan niet op continue basis, mijn functioneren gaat bijhouden door het monitoren van hartslag, ademhaling etc. We wachten het af.

Ik speculeerde erover op BNR:

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *