Shoppen is een sociale aangelegenheid. Online aankopen doen, hoe populair ook, is dat niet. En daar komt verandering in. Zo heeft Wehkamp de mogelijkheid gecreëerd om met vriendinnen (voor het gemak ga ik uit van vrouwen) samen in een afgesloten ruimte, te shoppen. Iedereen ziet hetzelfde scherm en met chat klets je dan over de potentiële aankopen.

Echt nuttig (of is dat omdat ik een man ben?) is de toepassing van Sony die mij de mogelijkheid geeft een TV virtueel bij mij thuis op te hangen. Dit doe je met hun Augmented Reality TV Size Guide. Mooi bedacht.

Enigszins vergelijkbaar is de Magic Mirror. Dit is een groot beeldscherm, in de winkel, waarop je kan zien hoe een bepaald kledingstuk je staat, net als bij een passpiegel, alleen nu hoef je de jurk niet echt aan te trekken. Dat scheelt.

Niet besproken in het item, maar wel het vermelden waard, is een toepassing in de metro in Seoul. Op de muur naast het perron zijn schappen afgebeeld, precies zo als in de supermarkt zelf. Met je mobiele telefoon kies je vervolgens de producten, die vervolgens worden thuisbezorgd. Zo maak je de wachttijd nuttig. Een geweldig, innovatief idee. Bekijk hier ‘de making of‘.

Mijn item is op dinsdagen rond 13:15 uur te horen op BNR Nieuwsradio, in een wekelijkse rubriek, die onderdeel uitmaakt van het programma Zaken doen met…
Je kunt deze bijdrage ook wekelijks als nieuwsbrief ontvangen. Meld je hier aan.
Een overzicht van alle items in deze serie vind je hier.

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *