‘Downloaden van muziek, films en games wordt op termijn digitaal’. Die conclusie, hoewel op deze manier te kort door de bocht geformuleerd, kan getrokken worden op basis van de initiatiefnota auteursrecht van de kamercommissie onder leiding van Arda Gerkens.

Vooral jongeren downloaden massaal. Klopt, maar het gevaar van de redenering in het rapport is dat je daarmee zegt dat als heel veel mensen iets illegaal doen, dat het dan wellicht niet meer illegaal zou moeten zijn. Daar valt heel veel tegen in te brengen natuurlijk. Het heeft ook met moraal en gezond verstand te maken. Ik fietste jaren lang zonder licht, maar klik nu altijd twee van die handige lampjes op. En ik niet alleen.

Terug bij een ander belangrijk punt: de commissie stelt dat de entertainmentindustrie voor de oplossing van dit probleem niet moet aankloppen bij de overheid. Daar ben ik het in beginsel mee eens. Ik heb al eerder geroepen dat de beste oplossing voor dit probleem een goed werkend en laagdrempelig, legaal alternatief is. Geïnitieerd door de industrie.

Het rapport is hier in z’n geheel te downloaden. Mijn gesprek hierover bij Radio1, waar Armin van Buuren ook even aan deelnam, kan je hieronder afspelen:


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *