Sommige dingen blijken ineens leuker als ze via internet kunnen. Neem nu Wordfeud. Nooit van gehoord? En dat terwijl er inmiddels al meer dan een miljoen Nederlandse spelers zijn. NOS, NRC en RTL – om maar eens een paar onverdachte bronnen te noemen – berichtten er al over.

Maar wat is het? Gewoon Scrabble. Ja dat bordspel van vroeger. Dat al meer dan 60 jaar bestaat. Dat is het verbazingwekkende. In veel huishoudens zal er een flinke laag stof op de doos liggen, als die al aanwezig is in de spelletjeskast.

Welke spellen zullen nog meer een online (mobile) revival krijgen? Er is in ieder geval al social chess (was schaken niet al sociaal trouwens?). En daar zal het vast niet bij blijven. 

Ik wisselde wat ervaringen uit met de BNR verslaggever en vertelde hem onder meer over café’s die Wordfeud verbieden en mensen die in de speelgoedwinkel naar de bordpelvariant van Wordfeud vragen…

 

Mijn item is op dinsdagen rond 13:15 uur te horen op BNR Nieuwsradio, in een wekelijkse rubriek, die onderdeel uitmaakt van het programma Zaken doen met…
Je kunt deze bijdrage ook wekelijks als nieuwsbrief ontvangen. Meld je hier aan.
Een overzicht van alle items in deze serie vind je hier.

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *