Vandaag lanceerde Nokia een nieuw toestel. Is dat nieuws? Van tevoren had Nokia slechts een kleine teaser op het corporate blog geplaatst met de aankondiging dat er iets nieuws gelanceerd zou worden. Met een afbeelding die een tipje van de sluier moest oplichten.

Het leidde niet tot een enorme buzz, maar toch wekte toch wel de nieuwsgierigheid, onder meer van BNR, en de vraag: waar moet Nokia mee komen om ons nog te verrassen? Het antwoord op die vraag was wellicht een toestel geweest met een toetsenbordje, dat had het plaatje al verraden, én Windows. Maar dat zat er niet in. Andere mogelijkheid, en dat was mijn verwachting, was een goedkoop toestel. Vermoedelijk met name gericht op opkomende markten in het midden-Oosten en Afrika.

Inmiddels is bekend dat het gaat om de Nokia Asha 210. Kost inderdaad maar 69 euro. Dat had ik allemaal voorspeld, maar niet dat er een Whatsapp knop op zou zitten. Interessante feature. Letterlijk met een druk op de knop naar je meest gebruikte app. Voor velen althans. Anderzijds ook wel weer een gokje om je hardware zó aan een dienst te koppelen, die ook verkocht zou kunnen worden en een andere naam of ander logo zou kunnen krijgen. Ik ben verder nooit zo geïnteresseerd in specs. Ze staan hier.

Mijn gesprekje bij BNR in de ochtend kan je hieronder terugluisteren:

Categorieën: Radio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *