De Telegraaf Media Groep maakte vandaag bekend dat Hyves stopt als sociaal netwerk. Dat was te verwachten, toch is het jammer. Drie geleden toen de TMG Hyves voor ruim 43 miljoen kocht, waren er al twijfels. In de jaren daarna bleek dat Hyves de strijd met Facebook niet aankon.

Ik geloof niet dat ik ooit gebruik heb gemaakt van de term die Hyves groot heeft gemaakt op internet, maar vandaag druk ik dan toch maar op het knopje ‘respect’. Ruim twee jaar geleden verbaasde ik me al over de enigszins triomfantelijke toon bij de berichten dat Facebook Hyves nu echt was gepasseerd. Ook nu had ik behoefte om het op te nemen voor Hyves en mijn ongenoegen kenbaar te maken over de ‘voorspellers’ die het nodig vonden hun gelijk te halen. Want of je Hyves nu leuk vond of niet, lelijk of niet, voor jongeren of niet: het blijft een ongelooflijk knappe prestatie van drie jongens die in 2004, toen de term social media nog niet bestond, een dienst lanceerden waarmee ze in zes jaar tijd 10 miljoen gebruikers wisten te vergaren. Punt.

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *