Het was gisteravond groot nieuws. De overname van Whatsapp door Facebook, voor $ 16 mld, maakt heel veel los. Sociale media en tech0nieuwssites ontploften, zoals dat heet. Toch was bij binnenkomst in de Radio 1 studio de vraag: ‘Valt hier wel lang genoeg over te praten?”. Mooi contrast. Er valt natuurlijk heel veel over te zeggen. In het gesprek heb ik geprobeerd de meeste punten wel even te belichten.

Achteraf schoot me nog wat door het hoofd. Afgezien van speculeren over de motieven van Facebook, de hoogte van het bedrag en wat er nu gaat gebeuren, valt vooral de zorg bij mensen op. De zorg dat hun telefoonnummer nu bekend is bij Facebook. Waarom is dat eigenlijk zo’n heikel punt? Ik herinner me nog dat we, niet zo gek lang geleden, allemaal een boek door de brievenbus gedrukt kregen, in een miljoenenoplage, waar al onze nummer in afgedrukt stonden…

 

P.S. Overigens veracht ik niet dat Facebook meteen iets met die telefoonnummers gaat doen, dat zou heel onverstandig zijn. Maar ik verwacht wel dat ze een juridisch probleempje kunnen hebben met het feit dat ze niet alleen de nummers hebben van Whatsapp gebruikers, maar ook die van al hun contacten, waar dus ook talloze niet-gebruikers tussen zitten. We zullen zien.

 

 

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *