Facebook heeft z’n uiterlijk flink op de schop genomen door de invoering van Timeline. Die tijdlijn wordt de structuur waaraan alle content wordt opgehangen. Je ziet in de nieuwe vormgeving letterlijk een verticale tijdslijn met de berichten, foto’s, updates, checkins, locaties etc. chronologisch daaraan gekoppeld. Ambitie van Facebook is dat straks ons hele leven op die manier terug te zien is (door anderen). Via een omweg (ga in developer mode en maak een papje aan) heb ik Timeline al aan kunnen zetten. Hieronder een screenshot, want je ziet alleen bij anderen de Timeline als je ‘m zelf al aan hebt staan. Rechts naast de foto zie je een timeline, net als verticaal onder de foto, met items als een soort takken er aan. Rechts in beeld zie je de updates (ticker) van anderen.

Ook wil Facebook het knooppunt van alle online interactie worden, door het integreren van allerlei social apps. Allerhande activiteiten, waarvan muziek luisteren een van de belangrijkste is, maar ook sporten, spelletjes en andere updates, worden in een zijbalk (tikker) getoond. Zodoende zie ik van mijn vrienden bijvoorbeeld welke muziek ze luisteren op Spotify, en kan ik met één klik naar datzelfde liedje gaan luisteren.

Dat Facebook en Google Plus qua functionaliteit aan een heuse wedloop bezig zijn, en dat Hyves meer dan ooit een Nederlands netwerk is waar vanaf nu in plaats van de mensen de content centraal staat, vertel ik in het telefoongesprek met Radio 1.

Onderstaande video toont mooi wat Facebook ziet in de koppeling met apps:

[youtube width=”450″ height=”263″]http://www.youtube.com/watch?v=q3b94kFBah8[/youtube]


1 reactie

krijnschuurman.com » TV » Facebook wordt veelvraat · 28 september 2011 op 10:02

[…] Facebook, Hyves en Google+ vernieuwen […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *