Evernote is een soort digitale kluis waar je allerlei zaken in opslaat die je wilt bewaren of onthouden. Deze kluis staat natuurlijk online, in de cloud, en je kan er dus altijd bij. Via de webbrowser, met je pc, laptop, met een mac, met een iPhone, een iPad, een Android smartphone, een BlackBerry, enzovoorts.

Je kunt er eigen teksten in opslaan, zoals aantekeningen of notulen van een vergadering. Maar ook bestaande documenten zoals een boardingpass voor het vliegtuig, je reisschema, handleidingen, garantiebewijzen en e-tcikets.

Verder is het mogelijk om de fotocamera van je mobiel als een soort scanner te gebruiken. Op die manier sla je ook een wijnetiket, visitekaartje of etiket van een verfblik rechtstreeks op in Evernote.

Het leuke is dat je al deze content terug kan zoeken op door jou zelf aangemaakte labels, maar ook op de inhoud van de documenten zelf. Je kan zelfs zoeken in handgeschreven teksten.

Een aanrader!

Beluister het item:

 

Mijn item is op dinsdagen rond 13:15 uur te horen op BNR Nieuwsradio, in een wekelijkse rubriek, die onderdeel uitmaakt van het programma Zaken doen met…
Je kunt deze bijdrage ook wekelijks als nieuwsbrief ontvangen. Meld je hier aan.
Een overzicht van alle items in deze serie vind je hier.

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *