bnr.jpgWidgets kennen we inmiddels wel – van Apple en van Microsoft die ze gadgets noemt – als handige kleine elementjes met informatie. Intel en Yahoo partneren nu om deze widgets ook naar de TV te brengen. Moet je wel een ‘Intel Inside’ TV hebben, en natuurlijk een settop-box die de informatie op je scherm zet, dus daar zijn nog wel wat hobbels te nemen. Toch ben ik er van overtuigd dat dit er wel gaat komen. En dat het iets toevoegt.

yahoo-intel-widgets.pngWe zijn namelijk steeds meer gewend om meerder bronnen van informatie min of meer tegelijk te consumeren, of ze zelf te combineren. De stap van internet naar televisie wordt al jaren aangekondigd maar in mijn ogen al even zo lang onderschat; het zijn zeer verschillende media. Neemt niet weg dat bepaalde functionaliteiten zeker porteerbaar zijn. Dit is er een van. Tussenstanden van een andere wedstrijd dan op dat moment wordt uitgezonden, informatie over acteurs, etc. Of wat verdergaand: informatie over waar je vrienden naar kijken. Er komen vast mooie dingen aan.

Dit was mijn eerst keer in de ochtendspits. Moet allemaal snel – geen tijd voor “goedemorgen” – en je moet wakker zijn om 6:55 uur. Gelukkig kwam het nog een paar keer voorbij dezelfde ochtend. Oordeel zelf (download of afspelen door op onderstaande play knop te klikken):

Categorieën: Radio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *