Al Gore zei vorige week: ‘Apple gaat met een geweldige aankondiging komen‘. Hij doelde daarmee op de Keynote van Apple op 22 oktober, waar nieuwe aankondigingen en lanceringen gedaan zouden worden. Zoals we die al zo’n jaar of zeven volgen. Sommigen al veel langer, maar het grote(re) publiek eigenlijk pas sinds de daverende lancering van de iPhone in 2007. Sindsdien hebben we allerlei prachtige producten gelanceerd zien worden, met de iPad natuurlijk als tweede hoogtepunt in 2010. Maar de laatste jaren wordt er steeds meer gemord. En slaat de twijfel toe: heeft Apple het nog wel? Of verwachten we wellicht te veel?

Ik vind eigenlijk dat we te veel verwachten. Je kan niet elk jaar of elke twee jaar, of zelfs drie, revolutionair zijn. Maar goed, als Al Gore ook meedoet aan de opklopperij, vraag je er natuurlijk wel om.

Ik speculeerde bij BNR in de ochtend over wat we konden verwachten van Apple. Bovendien kwam ook Nokia op dezelfde dag met nieuwe smartphone én een tablet, met Windows 8, en verscheen ook de Surface 2 van Microsoft.

Inmiddels weten we wat er uitgekomen is. Zo’n beetje de voorspelling. geen verrassingen, behalve dan dat er behoorlijk wat gratis software is verschenen. Dat is in ieder geval mooi meegenomen. En de iPad Air is natuurlijk prachtig. Maar het is een stapje op een ontwikkeling die weliswaar is ingezet dier Apple zelf, maar ook al jaren gaande is. En dus geen nieuwe richting. Of Apple z’n edge kwijt is sinds Jobs er niet meer is, valt nog niet met zekerheid te zeggen. Maar hoe langer het duurt voordat we weer eens positief verrast worden, des te meer dat waar lijkt te worden…

Ik blikte even kort terug bij BNR, the day after:

Naschrift:
Net nu ik dit stukje af heb, zie ik dat er op de site van BNR een uitgebreid artikel staat over dit nieuws en het gesprek.

 

 

Categorieën: Radio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *