Een ego portal is een website over jezelf. Althans, dat versta ik eronder, de term heb ik van Frank Meeuwsen. Dingen over jezelf kan je natuurlijk ook kwijt op je blog, maar dan schuift het naar beneden, komt het in een archief, en is het niet meer goed zichtbaar. Op deze pagina zet ik nog wat dingen over mezelf op een rijtje.

Ik ben zelfstandig ICT consultant en doe een behoorlijk deel van mijn opdrachten via Interimic. InterimIC is een netwerk van 20+ zelfstandige ondernemers die allen actief zijn binnen de TIME sector; Telecom Internet Media en Entertainment.

Van 1999 – 2004 ben ik werkzaam geweest bij onderzoeksbureau Dialogic innovatie & interactie. Verreweg het grootste deel van mijn publicaties heb ik in die periode geschreven.

Vorig jaar heb ik met Guido van Nispen Blognomics opgezet. Onder dat label hebben we een boek geschreven en het eerste weblogcongres in Nederland georganiseerd. Blognomics houdt zich bezig met de trend van self-publishing. Dit noemen wij de egocaster. De focus is van oorsponkelijk alleen bloggen geëvolueerd naar the power of new media. Zo hebben we inmiddels een aantal podcasts gemaakt en zelfs een vodcast. Dit alles is terug te vinden op de Blognomics site.

Verder vind ik het leuk om presentaties te geven of toelichtingen te geven op trends en ontwikkelingen, in de media. Een greep hieruit:

BNR Nieuwsradio – In de ban van de week – Over podcasting (11-12-05)

BNR Nieuwsradio – In de ban van de week – Over UMTS Videobellen (29-10-05)

BNR Nieuwsradio – Financieel nieuws – Over geld verdienen met weblogs (30-03-05)

BNR Nieuwsradio – In de ban van de week – Over gestegen internetverkopen (12-03-05)

Elsevier – De draad kwijt – Over WiFi hotspot ontwikkelingen (19-06-04)

Volkskrant – Draadloos internetten op het terras – Over WiFi en hotspots (03-06-04)

Telegraaf – Over het Hotspotevent, gebaseerd op mijn presentatie aldaar (30-04-04)

Intermediair – Overal internet – Over WiFi ontwikkelingen (24-10-02)

Volkskrant – Glasvezeldroom – Over de ontwikkelingen rond fibre to the home (23-02-02)

Categorieën: _Blogger-oud